Ziua Internațională a Pădurilor

Deși #stămacasă, suntem cu gândul la Herculane și la peisajele sale superbe.

Am sărbătorit în data de 21 martie Ziua Internațională a Pădurilor, proclamată de Organizația Națiunilor Unite în urmă cu opt ani pentru a atrage atenția asupra importanței pădurilor la nivel global.

Băile Herculane se află situat în Valea Cernei. Chiar peste bazinului râului începe aria protejată Parcul National Domogled-Valea Cernei, care este definit de peisaje diverse și zone vaste de păduri de fag, dar și stejar și carpen ••• abrupturi calcaroase cu Pin Negru de Banat, canioane cu pâraie cu debit puternic fluctuant, vârfuri calcaroase cu vegetaţie submediteraneană, păduri întinse de fag de vârste mari, goluri alpine cu jnepeniş, lacuri de acumulare montane, chei şi prapăstii calcaroase, cătune izolate în munte, pajişti subalpine cu lapiezuri, peşteri termale unice în România, izvoare termominerale, endemisme şi rarităţi de floră şi faună.

Mai multe informații despre Parcul Național Domogled – Valea Cernei găsiți aici: http://www.domogled-cerna.ro

Sperăm să ne revedem cu toții curând, pe traseele Parcului, la pas vizitând stațiunea sau la o baie cu apă sulfuroasă. Până atunci însă, vă rugăm mult, nu ieșiți din casă decât pentru strictul necesar, spălați-vă des pe mâini și respectați sugestiile și îndemnurile autorităților.

#united4good