Vizită internațională de lucru

🏛 Zilele trecute am fost la Băile Herculane pentru a întâmpina delegația condusă de Mario Crescente, președintele comitetului științific EHTTA (the European Historic Thermal Towns Association). Le-am arătat ⛲️ Băile Neptun reprezentanților Europa Nostra, ai organizațiilor Great Spa Towns of Europe și EHTTA, dar si reprezentanților grupului de lucru ce coordonează strategia Uniunii Europene pentru Cultură și Turism a Dunării.

📌Au fost discutate proiectele dezvoltate de către Asociația LOCUS (al cărei proiect este HerculaneProject) până acum, de către administrația locală și centrală, dar și de către mediul privat.

💡Scopul acestor întâlniri și discuții de lucru este de a 📍readuce Băile Herculane în atenția europeană pentru ca acestea să beneficieze de cele mai bune soluții și programe de dezvoltare sustenabilă.

Ne bucurăm că am reușit să demarăm aceste discuții prin includerea Băilor Neptun printre cele 7 Cele Mai Periclitate Situri de Patrimoniu în Europa în 2022.

Au fost o serie de întâlniri productive pentru noi, în cadrul cărora ni s-au făcut o serie de
📝 recomandări:
– să transformăm proiectul într-unul internațional pentru a putea obține mai multe donații și sprijin pentru salvarea Băilor Neptun
– să continuăm să implicăm atât tinerii în proiect, cât și universitățile de specialitate.

  • 🔜 Ce va urma?
    🗂O serie de rapoarte care vor prezenta starea actuală a Băilor Neptun (monumentul istoric pentru care depunem eforturile de salvare), dar și a stațiunii Băile Herculane
  • 👩🏼‍💻👨🏻‍💻O serie de mese rotunde cu stakeholders, cursuri și prezentări pe diverse teme precum restaurarea, bunele practici și exemplele de succes din spa management.

👩🏻‍💼Colega noastră Oana Chirilă a fost invitată și va merge la Congresul EHTTA din acest an pentru a prezenta ceea ce facem la HerculaneProject.
❤️ În concluzie, nu ne dăm bătuți! Am fost asigurați că avem tot sprijinul atât al Europa Nostra, cât și al celorlalte asociații care ne-au vizitat zilele trecute la Băile Herculane.

Fotografii făcute de domnul Werner Henn.