Zidul structural al Băilor Neptun, acum un an, se prăbușea!

Acum un an, un zid structural al Băilor Neptun se prăbușea. Datorită colapsului, un întreg sector de clădire a suferit degradări majore, în contextul în care la momentul respectiv existau deja două zone identificate ca fiind critice.

Într-un an de zile imaginea s-a schimbat, iar acest lucru a fost posibil numai cu ajutorul dumneavoastră, a tuturor celor care au crezut în proiectul nostru și care au contribuit cu încurajări, donații și idei. Vă mulțumim extraordinar!

Pentru a finaliza etapa aceasta, de punere în siguranță și eliminare a etichetei de pericol public pe care Baia Neptun o are, trebuie să implementăm lucrările propuse în proiectul tehnic. Ceea ce am propus sunt intervenții reversibile, deși clădirea are nevoie de intervenții permanente, dezvoltate în cadrul unui proiect amplu de restaurare. Momentan, aceste intervenții sunt tot ceea ce putem face din punct de vedere legal și tehnic.

Băile Neptun au în continuare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor pentru a ajunge într-un punct 0 din punct de vedere al stopării degradării.

Trebuie să mai intervenim în multe zone la nivelul învelitorii, să schimbăm jgheaburile și burlanele, să sprijinim două șarpante și să decapăm tencuiala, acolo unde este îmbibată cu apă. Totodată, protejarea pietonilor prin intermediul unei plase de protecție, ale cărei costuri sunt foarte ridicate dată fiind lungimea de 200 m a clădirii.

Luați un „Bilet la Băi” și contribuiți la salvarea Băilor Neptun. Împreună putem schimba imaginea Băilor!

https://www.paypal.me/asociatialocus
Cont Asociatia LOCUS, CUI 38615380
RO87BTRLRONCRT0421032702
RO64BTRLEURCRT0421032701