Hai și tu la Băi! Contribuie la salvarea Băilor Neptun.

Contribuie și tu la salvarea Băilor Neptun prin achiziționarea unui Bilet la Băi în valoare de 5 euro|25 lei.

https://www.paypal.me/asociatialocus
Cont Asociația LOCUS, CUI 38615380
RO87BTRLRONCRT0421032702
RO64BTRLEURCRT0421032701

Ce am făcut în prima etapă de punere în siguranță a Băilor Neptun?

Am intervenit în 12 zone la nivelul învelitorii, am igienizat clădirea – 220 mc de moloz și gunoi au fost eliminați din interior (+70 camionete), am protejat fântâna de majolică, am blocat accesele în clădire, am sprijinit două șarpante și patru planșee, am curățat terasele exterioare și acoperișul de vegetație, mușchi și moloz, toate elementele constructive și ornamentale aflate în prag de colaps, reprezentând un pericol public au fost depozitate în interiorul clădirii, iar toate elementele deja prăbușite au fost paletate și depozitate la interior. Toate aceste lucrări sunt reversibile și temporare, și au ca scop stoparea degradărilor produse prin infiltrații ale apei meteorice, prin prăbușiri ale elementelor instabile și din păcate, și cele făcute de mâna omului – furt, spargerea elementelor ornamentale.

Toate acestea au fost posibile numai cu ajutorul și contribuția dumneavoastră! Mulțumim tuturor celor peste 2.500 de donatori! Voi sunteți inima proiectului!

Mulțumim din suflet:

– sponsorilor: Ovidiu Șandor, DEDEMAN, Rothoblaas și Color Metal SRL, pentru încrederea acordată, sfaturi și implicarea în salvarea patrimoniului cultural!
– partenerului nostru de mobilitate: Casa Auto Timișoara, pentru grija de care dau dovadă și pentru că ne poartă în siguranță pe drumurile lungi pe care le parcurgem pentru a ne îndeplini scopul.

Mulțumim mult:

– Domnului primar Miclau Cristian pentru înțelegere și deschidere
– Consiliului Local Băile Herculane și Primăria Băile Herculane pentru încredere și colaborare
– Rustic Construct pentru implicarea în proiect
– ISHO pentru găzduire
– Institutul Național al Patrimoniului pentru asigurarea dirigenției de șantier
– Direcția Județeană pentru Cultură Caraș-Severin și OAR/Filiala Timiş pentru sprijin