Despre proiect

Suntem un grup de tineri studenți arhitecți, însă nu suntem întocmai un grup tânăr. Avem 5 ani de experiență împreună în urma tuturor proiectelor universitare dezvoltate împreună în aceeași formulă în care lucrăm și acum, astfel dezvoltându-ne un proces coeziv de lucru.

De această dată, am inițiat pe departe cel mai ambițios proiect de până acum, care ne dorim să rezulte în reactivarea turistică a Stațiunii Băile Herculane. Bineînțeles, acest element turistic sperăm să atragă după sine o multitudine de factori ce vor influența pozitiv, aducând o creștere pe plan economic. Astfel o îmbunătățire a calității vieții (atât al mediului social, precum și al clădirilor) este scopul final, reușind să redăm farmecul demult pierdut al frumoasei stațiuni.

001_Băile Neptun

Primul nostru proiect

Primul nostru proiect în inițiativa de reabilitare a stațiunii Băile Herculane este salvarea monumentului de clasă A, Băile Neptun. Localizat in nordul orașului, fostele băi imperiale ale imperiului austro-ungar au ajuns într-un stadiu de degradare avansat și accelerat, fiind vizibil de la o lună la alta cum tot mai multe elemente, fie ele structurale sau decorative, își pierd din integritate. Echipa noastră fiind alcatuită din studenți arhitecți, nu doar că putem aprecia valoarea monumentului, dar avem si capacitatea a cunoaște și de a avea acces la informațiile necesare salvării clădirii.

Chiar dacă am început în vara anului  2017, am inițiat si parcurs o parte din procesul necesar pentru a pune clădirea în siguranța cât mai repede, precum și de a începe intervențiile.

Pentru a reuși să parcurgem procesul în cele mai bune condiții, ne dorim să începem prin a creea o legătură cu comunitatea din Băile Herculane, cu toate mediile de vârstă. Sperăm să putem beneficia de cunoștințele și înțelepciunea celor trecuti de prima tinerețe, informații pe care nu le vom putea regăsi niciunde alt undeva iar de asemenea ar fii ideală implicarea activă a tinerilor ce au legături cu orașul. În acest sens, în perioada 5-7 octombrie 2017 vom organiza evenimente si activități interactive în care ne dorim să antrenăm comunitatea, astfel ca în final, sa rezulte in formațiile de care dorim să ne ajutăm, iar în schimb, comunitatea să fie mulțumită de inițiativa noastră.

Locatie

Harta Baile Herculane

Echipa

Chirilă Oana-Ștefania

De când: 1993, Timișoara

De unde: FAUtm

Blidariu Patricia-Andrada

De când: 1993, Timișoara

De unde: FAUtm

Boianț Adrian-Cristian

De când: 1993, Timișoara

De unde: FAUtm

Antoci Daniel

De când: 1993, Timișoara

De unde: FAUtm

Contact

herculaneproject@gmail.com

Oana Chirilă

+40728 123 208